Echtscheidingsbemiddeling

Wanneer partners uit elkaar gaan, moeten er een aantal praktische zaken, maar ook het verblijf en de kosten van de kinderen geregeld worden. Bemiddeling kan op elk van deze momenten een mogelijkheid bieden om een oplossing te zoeken.

Zowel bij feitelijke en wettelijke samenwoners, als bij gehuwden die uit elkaar gaan, moeten praktische afspraken gemaakt worden in verband met de gezamenlijke goederen. Verder wanneer ouders uit elkaar gaan, dringt een regeling zich op voor de kinderen. Deze regeling bevat verschillende onderdelen. Het is niet alleen van groot belang stil te staan bij de verblijfsregeling, maar ook bij de kostenregeling, de fiscale gevolgen voor de ouders, als bij de schoolkeuze en de vrijetijdsbesteding

Het eerste contact is meestal een telefonisch kennismakingsgesprek, een afspraak alleen of een afspraak met u beiden. Wanneer het kan adviseer ik u een afspraak met u beiden. Jullie worden dan samen geïnformeerd en begeleid waardoor de kans op escalaties kleiner wordt. Een eerste afspraak met u beiden verplicht u verder tot niets. Wanneer jullie nadien samen beslissen om jullie scheiding via bemiddeling te laten verlopen, dan volgen er een drietal gesprekken. In vrijwel alle cases is het resultaat een evenwichtige overeenkomst die ingediend wordt bij de familierechtbank.

Heb je hulp nodig bij één van bovenstaande conflicten? Aarzel niet mij te contacteren op het nummer 0474 210 797 of via e-mail info@grietjevanbuggenhout.be. Je kan ook rechtstreeks een afspraak maken.