Ouderschapsbemiddeling

Een eerste ouderschapsplan

Wanneer ouders uit elkaar gaan, dringt een regeling zich op voor de kinderen. Deze regeling bevat verschillende onderdelen. Het is niet alleen van groot belang stil te staan bij de verblijfsregeling, maar ook bij de kostenregeling, de fiscale gevolgen voor de ouders, als bij de schoolkeuze en de vrijetijdsbesteding.

Aanpassing ouderschapsplan

Na verloop van tijd kan de verblijfsregeling in de praktijk een andere vorm hebben aangenomen, of voldoet de afgesproken kostenregeling niet meer aan de huidige realiteit. De ouders kunnen er dan voor opteren om via bemiddeling een nieuw aangepast ouderschapsplan op te maken. Waar eveneens op dat moment aandacht zal worden besteed aan de verblijfsregeling, de kostenregeling, fiscale gevolgen voor de ouders, schoolkeuze en de vrijetijdsbesteding van de kinderen. 

Ouderschapsvergadering

Ouders kiezen er soms voor om jaarlijks de verblijfsregeling aan te passen aan de situatie van het komende jaar, de schoolkeuze, hobby's, ... te bespreken. Heb je graag begeleiding hierbij?

 

Heb je hulp nodig bij één van bovenstaande situaties? Aarzel niet mij te contacteren op het nummer 0474 210 797 of via e-mail info@grietjevanbuggenhout.be. Je kan ook rechtstreeks een afspraak maken.